Mladá krev ovládla listopadovou Malou cenu Monaka. Třetí muž letošního Českého poháru v běhu do vrchu Pavel Dvořák z Prostějova se stal jejím vítězem. V sobotu v Úpici proběhlo vyhlašování vrchařského poháru a tak Pavel spojil cestu domů s účastí v tomto závodě. Běžela i jeho maminka Eva, ve vrších třetí nad 55 let. Na Monaku třetí nad 45 let.

Za vítězem, 36:34 minuty, doběhl nejlepší veterán závodu, navíc čerstvě druhý muž absolutního hodnocení Velké ceny východních Čech v bězích Michal Vokolek z Pardubic – 36:43.

I v soutěži žen při prvním startu vyhrála Eliška Zelená z Kolína. Celkově byla na 28. místě za 43:32 minuty.

Z dalších zajímavých událostí listopadového Monaka stojí za zmínku první start Milana Vorla na trojce. Milan v září zapsal jako první dvoustý start na desítce a nyní se rozhodl běhat pouze trojku, kterou do té doby neběžel. „Léta člověk nezastaví a desítka mi už dost dávala do těla. Proto jsem učinil takovéto zásadní rozhodnutí,“ řekl 76 letý vytrvalec, který letos ve Velké ceně skončil v kategorii 75 – 79 let opět druhý.

Zabodoval i Zdenda Petržílek. Zranění mu neumožňuje běhat, a proto začal chodit. Před týdnem v Běhu 2:08, na dvě hodiny a osm minut, ušel necelých čtrnáct kilometrů. Tentokrát si dal monackou desítku a opět se vůbec neflákal – 81:11 a dokonce jednu běžící soupeřku uchodil!