Opět to nejlepší co může východočeská metropole nabídnout v běhu mimo dráhu nastoupilo do T-Mobile Olympijského běhu v Hradci Králové.

Sportovní podvečer začal závodem dětí do 15 let na jeden kilometr, který ve stylu start cíl vyhrála Šárka Menclová za 4:37, druhá Monika Doksanská s pádem za 4:41 a třetí Jan Vácha 4:43, ten byl teda znich zdaleka nejmladší – 7 let.

Hlavní dvouokruhový závod měl malinko změněnou trasu, bylo tedy pověstné stoupání po Panelce, ale v závěru byl okruh kratší, necelých krosových 5 km. Vloni naštěstí nesprchlo, i když to tehdy na déšť vypadalo, letos přišla sprška.

Ve stylu start cíl vyhrál stejně jako před rokem padesátník Drahomír Randa ze Stěžer. Hradecký Keňan v to dal čase 16:34 minuty. Za ním rovněž v sólo běhu Michal Palas – 17:27. Třetí celkově byla padesátnice Taťána Metelková za 19:57 (oba vítězové na foto). Druhou ženou byla Barbora Tamborová za 21:54. Táňa nyní vede ve Velké ceně východních Čech v bězích, Drahomír je v ní třetí.

Stejně jako vloni zaujal výkon nejstaršího a asi nejhmotnějšího účastníka Olympijského běhu v Hradci, který to dal pod 39 minut a neuzavírá výsledkovou listinu. Vše vyběhl a doběhl za početnou skupinkou běhochodců. V druhém kole jsem zachytil koment přítomného zdravotníka, který byl zhruba stejného věku a muskulatury: „Pane teda před váma smekám.“