Rok s rokem se sešel a v nedělním dopoledni se v Dobraticích na Frýdecko-Místecku konal třetí ročník Dobratického běhu, který byl opět zařazen do Moravskoslezského běžeckého poháru a letos se nesl v duchu country. Opět byly připraveny závody pro děti a žactvo od 100–400 m a na mládež a dospělé čekaly zvlněné trasy dlouhé 3,1 km a 8,8 km po ulicích obce a přírodou v jejím okolí.

Účast byla pěkná, kdy se za slunečného a teplého počasí na start všech závodů postavilo okolo 250 závodníků.

Po ukončení dětských závodů v okolí fotbalového hřiště, kde bylo zázemí celé akce, vystartovali společně trojkaři a devítkaři.

Na trojce byl nejrychlejší ze všech Hubert Šváb (11:25), druhý skončil Jakub Vorel TJ Jäkl Karviná (11:55) a třetí Milan Nehudek Jof X-Team (12:16). Mezi ženami vyhrála Aneta Kolodějová CC Beskydy (13:15), druhá doběhla Eva Žůrková Jof X-Team (13:17) a třetí Romana Šindelková (14:10).

Hlavní závod s přehledem ovládl Marek Chrascina Salomon a v čase 27:52 zvítězil stylem start-cíl a sebral tak traťový rekord svému oddílovému kolegovi dnes druhému Marku Causidisovi (28:42). Bronz bral zkušený borec Tomáš Blaha AK Asics Kroměříž (29:29).

Mezi ženami s přehledem zvítězila místní rodačka Petra Pastorová MK Seitl Ostrava (33:25), která také překonala traťový rekord, avšak svůj. Druhou příčku po celou dobu až do cíle držela Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (35:22). Na třetí pozici běžela až do 7 km Hana Legerská AK SSK Vítkovice, která si za zády vezla Anežku Skokanovou, která za občerstvovačkou nastoupila a šla před ní a doběhla si v čase 36:19 pro bronz.

Na každého závodníka v cíli čekala účastnická medaile a chutné pohoštění a občerstvení. Medailisté ve všech kategoriích obdrželi pěkné poháry a dárkové tašky a pro absolutně první tři muže a ženy byly připraveny prize money.

Pro děti i dospělé po celou dobu probíhal doprovodný program, kdy se mohli povozit na poníkovi, podojit „umělou“ krávu, či se utkat na kolty s banditou a zaskákat si v hradě.

Vystoupili také country tanečnice a stepařky. Tečku za celým závodním dopolednem udělala bohatá tombola. Všichni si tak užili krásný country běhoden v podhůří Moravskoslezských Beskyd.

Fotogalerie Michaela Kašného

Výsledky