Taťána Metelková, padesátnice z Hradce Králové, je prostě nezničitelná. V týdnu, od středy do neděle, dala tři závody. Vždy se utkala s jinými o genaraci mladšími a čerstvými a výkonnostně na úrovni soupeřkami a vždy je rozdílem třídy porazila.

Ve středu vyhrála pětikilometrový T-Mobile Olympijský běh v Hradci Králové, kde byla absolutně na třetím místě (na foto zcela vlevo).

V sobotu vyrazila na gajdu zcela jiného levelu, ale její velmi oblíbenou, kterou už x krát vyhrála. Na běh do vrchu z Police nad Metují na Hvězdu. Závody byl v Českém poháru v běhu do vrchu a ve Velké ceně východních Čech v bězích.

Dle pořadatelů hlavní závod má 8,9 km převážně terén, jen cca 3,5 km dlažba a asfalt, stoupání/klesání na +505/-271m. No hlavně poslední třetina závodu ve skalách stojí za to. Rozhovor dvou běžců z rovin v cíli: „To byl těžký běh“. Odpověď druhého: „O běhání bych raději moc nemluvil.“

Absolutním vítězem v čase 36:47 minuty se stal Ondřej Volák. Taťána Metelková byla celkově na 15. místě za 45:20. Druhou ženou byla vítězka mladic Markéta Zeisková za 46:58, celkově na 25. místě, a třetí její sestra Radka Krtičková, vítězka 35 – 44 let, za 47:57.

Ani ne od dvacet čtyři hodin později, v Polici byl start odpoledne, se Táňa zúčastnila jednoho terénního pouťaku, kde ovšem na ni nastoupily opět čerstvé mladé kvalitní soupeřky a opět jim nedala šanci.