V sobotu se v Lázních Kynžvart uskutečnil závod 360°Challenge, který si zakládá na všestrannosti. Kromě teplotních rekordů padaly i rekordy trati! 360tka představila svůj první vlastní song!

“Kynžvart se jednoznačně zařadil mezi nejnáročnější trať letošní série závodů 360tky”, usmívá se ředitelka závodu Nikola Bartáková. Místní nenechali nic náhodě a tak se pod vedením Petry Konigové poctivě po celý rok připravovali.

360°Challenge TOUR se vždy přizpůsobuje dané lokalitě a tak tomu bylo i v Kynžvartu. Závodníky čekala trať s 200 m převýšením na jedno kolo. Trasa byla nejen kopcovitá, ale oproti ostatním lokacím i delší. Jeden okruh měl 2,3 km, což ve finále udělalo 7 km dlouhý závod. Po cestě se ale závodníci mohli kochat panenskou přírodou, lázněmi a nebo samotným centrem města.

Absolutně nejrychlejším závodníkem a vítězem byl Jakub Podzimek s časem 1:00:18. Nejrychlejší ženou, se stala místní Petra Konigová s časem 1:12:12, která měla v závodě nejednoho svěřence a tak je s úsměvem a hrdostí mohla vítala v cíli.

Děti, ano, ony jednou půjdou v našich stopách absolvovaly stejnou trať jako dospělí (pouze v jednom kole) a mezi nejmenšího závodníka se zařadil 3 letý klučík, který předběhl o několik let starších juniorských závodníků. Závod proběhl za podpory města Lázně Kynžvart a místního hasičského sboru.

“Nikde jsme nezažili takovou podporu a nadšení jako právě tady. Dobrovolníci byli na jedničku a vše šlapalo jako po másle, jim patří veliké díky”, shodli se organizátoři.

Kromě 360tky byl pro účastníky a diváky připraven i tradiční fotbalový turnaj Káza cup 2016 a od 20:00 vystoupila kapela Kocovina, která završila sportem nabitý den. Nikoho však závod nenechal chladným a tak padlo rozhodnutí!

“Společně jsme hned sedli k diáři a v příštím roce se 360tka do Kynžvartu vrátí. 5. 8. 2017 mohou sportovci opět okusit vůni humusáků”, prozradila plány na sezónu 2017 Bartáková.