Tomáš Petreček o víkendu dokázal, že je opravdovým králem Jeseníků. V nejnáročnějším závodě jednotlivců v ČR zvítězil a získal titul MČR – Jesenický tvrďák.

Český reprezentant v extrémních sportech zvládl patnáct disciplín – plavání, jízdu na horském kole, běh, orientační běh, lezení, kajak a další – a vrátil titul po třech letech do Moravskoslezské­ho kraje.

“Byl to boj, do poslední chvíle jsem o vítězství bojoval s druhým Pavlem Štrynclem. K tomuto závodu mám osobní vztah, už proto, že je v Jeseníkách, kde se cítím doma. O to více jsem si toto vítězství užil,” říká Tomáš Petreček k jubilejnímu dvacátému ročníku závodu.

V plánu má letos ještě několik závodů u nás, i v zahraničí, trénink už ale také směřuje k letošní expedici. S Markem Holečkem chystá návrat do Pákistánu a dokončení provýstupu na osmitisícovou horu Gasherbum I.

“Loni nám počasí nedovolilo vystoupat až na samotný vrchol a novu cestu dolézt. Věříme, že letos budeme úspěšní,” přeje si Petreček, který by se na konci roku chtěl s týmem zúčastnit také Mistrovství světa v adventure race v Austrálii.

Výsledky:

Muži:

  1. Tomáš Petreček Salomon-Suunto/OpavaNet
  2. Pavel Štryncl Salomon-Suunto/Bazén Liberec
  3. Tomáš Matera InSportLine TT Opava

Ženy:

  1. Barbora Válková Salomon-Suunto/ Black Hill
  2. Věra Kvapilová Turnov
  3. Radka Štýbnarová Zábřeh

Tisková zpráva

Osobní stránky Tomáše Petrečka