Už za dva dny odstartuje další ročník Rock Point – Horské výzvy, ovšem netradičně. Všechny předchozí ročníky totiž otevíral závod v Jeseníkách. Snad každý český milovník běhání v horách tuto náročnou a sněhovou trasu začátkem dubna okusil.

Letos tedy začíná oblíbená série 5 závodu na opačném konci republiky v nejvýše položeném městečku u nás – na Božím Daru v Krušných horách. Pro závodníky budou přichystány 4 trasy různé délky a náročnosti od nejdelší LONG (kolem 66 km), přes HALF (39 km) a SHORT (17 km) až po pohodový a nezávodní pochod určený pro rodinky s dětmi a třeba i pro doprovody závodníků na hlavních trasách pro zkrácení dlouhé chvíle čekáním na své drahé polovičky či kamarády.

Podle informací pořadatelů je možné se na závod přihlásit i na místě. Na nejdelší trasu LONG ovšem pouze v pátek 20. 5. 2016 mezi 17:00 – 22:30 hod., neboť ještě před půlnoci závod za svitu čelovek odstartuje. Pro ostatní trasy bude otevřena pokladna i v sobotu mezi 6:00 – 8:00 hod. Zatím je do závodu přihlášeno kolem 433 natěšených závodníků (z toho 116 na nejdelší závod).

Loni zde na dlouhé trase dominovali Zdeněk Kříž s Michalem Štantejským (The North Face Czech Republic) a na kratší, Rosťa Štefánek s Josefem Procházkou (Luna Rossa Running). Zajímavou novinkou letošního ročníku je umožnění závodění i jednotlivcům, vyjma nejdelšího závodu, kde převážně kvůli bezpečnosti a zachování týmového ducha, byl zachován formát závodu dvojic. Tato změna hned po jejím zveřejnění vyvolala bohatou diskusi na sociálních sítích, kde se objevily jak negativní, tak i pozitivní reakce. Více informací nejen o závodu na Božím Daru, ale i o ostatních štacích Rock Point – Horské výzvy, naleznete na oficiálních stránkách závodu www.horskavyzva.cz.