Favoritem byl Radek Hejl z Králík (16146 metrů) na Ústeckoorlicku, pro mě černým koněm závodu neznámý Pavel Skřivánek (16645). Holt když si někde napíše za jméno Liaz Jablonec nad Nisou má to furt svoji váhu.

V rámci Iscarex Cupu se uskutečnil sedmý ročník Jarní hodinovky na tartanové dráze Hvězdy Pardubice. Závod byl rozdělen do dvou rozběhů podle výkonnosti, do 14 km a nad 14 km, což letos stoprocentně vyšlo.

Elitní běh šel později, kdy už nebylo takové teplo. Po startu se ujal vedení Pavel Rokyta z Chvaletic (třetí za 15297m), kterého stínoval Hejl. Skřívánek se držel v hlavní skupině. Po úvodním kilometru čelo lehce docvakl a během třetího kilometru ukázal soupeřům záda. Ještě před polovinou závodu ho začal stíhat Hejl. Chvíli se zdálo, že ho doběhne, ale nakonec jeho snaha byla marná a v koncovce závodu dostal od Skřivánka kolo.

V hlavním závodě běžela i nejlepší žena – Deniska Kozáková z Hvězdy, která po vysoce taktickém výkonu dala 14947m.

První rozběh se běžel ještě za prudkého odpoledního Slunce, takže i pár dobrých borců muselo na chvíli závod přerušit, v klidu se vydýchat a anebo pokračovat chůzi.

V něm byl nakonec nejlepší Roman Jirák z Břehů u Přelouče za 13963m. Druhé místo v soutěži žen vybojovala Anna Krátká z Hvězdy za 13412m před Markétou Černou z Iscarexu – 13095m.