Jak ten čas letí, musel jsem si říci, když jsem hledal jednu starší zprávu, která se mi vybavila po víkendu.

Před pěti lety jsem psal o vytrvalci Hvězdy Pardubice Pavlu Dymákovi, který týden po posledním místě v mistrovském halovém závodu na 3000 m vyhrál únorovou Malou cenu Monaka.

Letos se o Pavlovi píše jako o jednom z kandidátů na pokoření olympijského maratonského limitu a na halovém šampionátu vybojoval druhé místo, když celý závod udělal, vítěz se s ním dokázal vyvézt a porazit ho až ve finiši.

Podobnou story jsem nyní zaznamenal u Taťany Metelkové z Hradce Králové. Reprezentantka v běhu do vrchu v sobotu obhájila prvenství v třetím ročníku silniční desítky ve Stračově. Druhá byla vítězka prvního ročníku Denisa Kozáková rovněž z Hvězdy.

V neděli si pak Táňa zkusila závod na dlouhé trati orientačních běžců. Vloni zde jako čerstvý halový mistr Evropy startoval Jakub Holuša a doběhl na 14. místě. Táňa nastoupila rovněž v elitní kategorii, kde nebylo slabých soupeřek. Vyhrála Kamila Gregorová, také špičková krosová běžkyně, která vloni získala svůj první mistrovský orientační titul.

Druhá byla pardubická Zuzka Hermanová, vítězka poslední únorové Malé ceny Monaka, a třetí její oddílová kolegyně Marta Fenclová, která vloni získala první individuální orienťáckou medaili, ale před tím uspěla třeba v mistrovských Běchovicích nebo silničním půlmaratonu. Táńa doběhla na dvacátém místě, které uzavíralo výsledkovou listinu.