Druhý ročník seriálu zimních zážitkových běhu Winter run v sobotu poprvé zamíří do Ostravy. Po úspěšné premiéře v třetím ročníku běhu Winter run v Hradci Králové, kde startovalo rekordních téměř dvě stě padesát startujících, lze v sobotu očekávat, že padne rekordní počet startujících v mimopražském závodu seriálu. Zatím je na obě tratě, tedy čtyři a osm kilometrů, přihlášeno přes 350 vytrvalců.

Super závod, super run, jsou nejčastější hodnocení účastníků úvodního běhu v Hradci. „Čaj s rumem v cíli byl super,“ uvedla běžkyně Kateřina. „Nádhera, úplně bez problémů ,“ doplnil její kolega Tomáš.

Nutno konstatovat, že pořadatelům práce při závodě „odsýpá“. Start byl přesně podle rozpisu a vyhlášení výsledků, do limitu 75 minut se vešli všichni startující, rovněž.

V Ostravě se poběží opět závod na 8 km a 4 km. Čtyřkilometrový okruh bude vyznačen v Komenského sadech v centru Ostravy. Zázemí akce a šatny je ve Vodním světě Sareza. Prezentace je do 11:15, start přesně v poledne. Vyhlášení výsledků je plánováno po 13:30.

Seriál Winter run pokračuje v únoru závody v Českých Budějovicích, Praze a Olomouci.