Rok se s rokem sešel a nezadržitelně se blíží již 2. ročník 24hodinového rogainingového závodu dvojic VokoBer(g) 2016. V loňském roce se zúčastnilo téměř 30 dvojic z blízkých i vzdálených koutů naší vlasti, což náš pořadatelský tým velmi potěšilo.

Samozřejmě jsme naslouchali připomínkám a nápadům a letošní ročník jsme poupravili ve dvou oblastech. Všechny kontrolní body budou mít bodové ohodnocení a zároveň jsme je všechny přiblížili, aby byla větší šance dosáhnout sedmi kontrolních bodů, což je minimum pro klasifikaci závodní dvojice.

Start, cíl a zázemí celé akce bude opět na hradě Doubravka v Teplicích. Kapacita závodu je 50 dvojic, pro které bude vyčleněn dostatečný prostor uvnitř hradu. Termín závodu jsme posunuli na polovinu února, aby to byl ještě větší hardcore než vloni, protože teprve v zimě se ukáže Kdo z koho. Loňský vítězný pár, Jana a Aleš Balcarovi, ztrestali 15 kontrolních bodů a nachodili cca 140 km.

Věříme, že se najde dost nadšenců, kteří to budou chtít změnit a posunout tak dále hranice lidských možností. Samozřejmě sledujeme konkurenční podniky tohoto ražení a víme, že se mezi námi pohybují ženy a muži, kteří jsou výkonnostně v úplně jiných dimenzích. A právě i vás chceme přilákat na náš závod. Pojďte okusit České středohoří v jeho nejdrsnější podobě. Je krásné, nicneodpouštějící, tajemné, ale vše vám vynahradí nezapomenutelnými zážitky.

Při focení kontrolních míst na přelomu roku, jsme opět zažívali krásné momenty při pohledech z různých částí Českého středohoří. Bylo to rychlé, ale velmi intenzivní. A věřte, že na několika místech na nás sáhla určitá tíseň a neodbytný pocit, že tam nejsme sami.

Všechny detaily, podrobnosti a registrace, najdete na webu www.sponateplice.cz

Vše o hradě Doubravka najdete na stránkách www.hrad-doubravka.cz

Pavel Majer