O víkendu byla celkově druhá v těžké desítce v Adršpachu, o necelé tři hodiny později potřetí za sebou vyhrála kvalitně připravený běh v Černíkovicích na Rychnovsku. Využila pohostinnosti rodiny ředitele závodu, přenocovala zde, a mohla tak v neděli v deset být v nedaleké Dobrušce na startu prvního ročníku Městského běhu Dobruškou.

Tento rovněž nelehký závod na hlavní trati deset kilometrů a po souboji s čerstvou mladou soupeřkou rovněž vyhrála. Prostě neunavitelná Anna Krátká z Hvězdy SKP Pardubice.

„Už v Černíkovicích to nebylo ono, ten Adršpach byla prostě makačka. V Dobrušce jsem se doslova nadřela. Po startu mi to vůbec neběželo, soupeřka mi dost utíkala. Naštěstí ještě před půlkou jsem to zlomila,“ řekla po závodě. Krátká.

V Dobrušce se na pětikilometrový a desetikilometrový závod sešlo celkem téměř sto startujících. „Jsme mile překvapeni, to jsme fakt nečekali,“ uvedli pořadatelé. Závod se uskutečnil téměř na pětníku. Dvouapůlkilometrový okruh byl vytyčen ve stráni téměř přiléhající k dobrušskému náměstí. Start i cíl byl před domkem zdejšího nejslavnějšího rodáka V. L. Heka (Věka), do něhož, je v něm muzeum, měli závodníci volný vstup.

Na okruhu proto byla tři krátká a jednou dlouhé stoupání a dva delší a dva kratší seběhy. Prostě gajda.

Anna Krátká vyhrála za 45:33 minuty před domácí Kateřinou Maršíkovou – 46:09. V Soutěži mužů předváděli tři okruhy vyrovnaný souboj vítězný padesátník Petr Louda z AC Česká Lípa – 38:06 s nejlepším do 29 let Vítězslavem Šolcem z Redpointu – 38:41. „Soupeř mi dal zabrat. Opakovaně mě doběhl, já mu však furt nastupoval. Zlomil jsem ho až při vbíhání do posledního kola,“ řekl po závodě Louda.

Na trati pěti kilometrů vyhrála jeho manželka Pavla za 21:07 před Evou Vejběrovou z CykloPokr HK za 22:44. Nejlepším mužem byl domácí Lukáš Žid za 21:02.

Pořadatelům a místnímu Mětskému úřadu Dobruška, který akci podpořil, dávám jedničku. Trať označená a zajištěná organizátory, super občerstvení, rychlé vyhlášení výsledků, kvalitní moderátor, jo a startovné se neplatilo.

„Takový to úspěch nové akce jsme nečekali. Budeme muset Městský běh Dobruškou za rok zopakovat,“ zakončili rozloučení ze závodníky a i početnými diváky pořadatelé.