První ročník benefičního běhu Run&Roll na šest kilometrů se uskuteční v sobotu 25. dubna v nově vybudovaném in-line areálu U cementárny v Ostravě-Vítkovicích.

Tento běžecký závod je specifický tím, že se na trati potkají týmy středních škol, firem i široké veřejnosti. Závodit bude vždy dvojice z jednoho týmu, která poveze ve sportovním vozíčku jednoho handicapovaného mladého sportovce. Tým má 4 až 10 členů, kteří se štafetově střídají po 1200 metrech.

Kromě hlavního závodu si organizátoři přichystali bohatý doprovodný program. Například závod Máma jede! Před hlavním závodem se na trať podívají maminky s kočárky, které si vyzkoušejí obtíže 1200m dlouhé tratě.

Návštěvníci se mohou těšit také na taneční a hudební vystoupení, bodyzorbing, dětskou překážkovou dráhu nebo exhibici v populární atletické disciplíně crossfitu.

Závod se neběží jen tak. Z dobrovolného startovného a sponzorských darů organizátoři zakoupí tři speciální sportovní vozíčky, které si kdykoli budou moci půjčit rodiny handicapovaných. Vozíčky, které lze využít nejen k běhu, ale také na kolo nebo brusle, budou k dispozici rodinám po celý rok a zapůjčení bude zdarma. Zdravotní postižení už nebude překážkou ke sportu!

„V minulém roce jsem běžela závod pro zdravé sportovce na 10 kilometrů a byla jsem jediná, která sebou vezla handicapovaného ve sportovním vozíku. Po úspěšném dokončení závodu jsem měla velmi dobrý pocit a rozhodla jsem se, že spolu s atletickým oddílem Vítkovice uspořádáme benefici pro postižené. Věřím, že po letošním prvním ročníku se běh Run&Roll stane tradicí.“ říká dvacetiletá Karolína Vachová.

Účast na benefici a start v závodě potvrdil fotbalista Václav Svěrkoš, basketbalový tým NH Ostrava, nebo úspěšná olympionička Barbora Závadová. Registrace jsou v plném proudu na webových stránkách www.run-roll.cz. Všichni jsou srdečně zváni.

Kontakt: Karolína Vachová, 739 353 560, k.vachova@run-roll.cz

Tisková zpráva