Hradec Králové – Už za týden, v úterý 14. dubna, bude zahájen druhý ročník Rock Machine Hradeckého běžeckého poháru.

Letos se pořadatelé desetidílného seriálu úterních závodů rozhodli zásadně změnit trať. Bude opět dvouokruhová, ale povede více mimo civilizaci. Celá je již nyní vytyčena nalevo od potoku Biřička.

Centrum závodů bude opět u hráze rybníka Biřička na Novém Hradci Králové. Po startu v 17 hodin bude čekat vytrvalce na široké pískové cestě několik metrů na zahřátí a pak musí nastoupit do půlkilometrového výběhu. Na jeho konci je čeká odbočení doprava a poté přímý úsek, na jeho konci opět s odbočením doprava, vedoucí k cestě, která vytrvalce zavede na hráz rybníku Cikán. Zde se na křižovatce dají běžci opět doprava a vydají po cestě vedoucí proti proudu potoku Biřička, s malým pytlíčkem uprostřed, opět na hráz stejnojmenného rybníku. Jedno kolo má 3860 metrů a převýšení 35 metrů.

Do celkového hodnocení se bude počítat sedm nejlepších umístění. Vypsány jsou kategorie mužů a žen rozdělené do 40 let a nad 40 let, start je společný.

Loňskými vítězi se stali Miloš Kratochvíl, Jiří Doucha (veterán) a Denisa Kozáková (všichni Hvězda SKP Pardubice). Nejlepší veteránkou poháru byla Eliška Vodvárková. Uspěla i manželská dvojice Vejběrových startující za CykloPokr HK. Honza byl třetí ve veteránech a Eva druhá v mladých ženách.