Nečas končící zimy vytvořil kulisy jubilejního padesátého dílu Běžecké školy Prahy 4. Ve Žlutých lázních se i tak sešlo víc než tři desítky věrných běžců.

Po rozcvičce zavedl společný výběh celou skupinu na Vyšehrad, kde v plném tempu sloužila běžeckou mši za další zdárné pokračování. Na jeho počest pak padlo mnoho piv a výtečný tatarákový dort v nedalekém restaurantu U Šimků. Ani běžci nejsou nudní asketové…

„Vzhledem k počasí jsme další plánované oslavné aktivity jako půjčovnu vybavení a další přesunuli na příště. Se změnou času se vracíme opět do Krčského lesa. Zase vždy ve čtvrtek v 17.30 U Labutě,“ potvrdil Martin Dvořák, šéf prvního projektu v zemi, v němž radnice dlouhodobě podporuje na svém území běžecký program.

Ale zřejmě nabídl inspiraci dalším. Už tuto středu na apríla – a není to vtip – startuje v režii stejného týmu Běžecká škola Prahy 6 na Ladronce. Opět v 17.30, na zahájení s bohatými doprovodnými aktivitami a účastí sportovních hvězd. Zdejší běžecká mapa umožňuje rozsáhlé manévrování od Petřína až do Hvězdy. Přijďte a vyzkoušejte sami.