Kunětická hora – Poslední krosový závod Zimní hradubické ligy orientačních běžců se uskutečnil na dominantě Pardubicka, Kunětické hoře.

Závod proběhl za nádherného počasí na suché trati, na okruhu o délce 1650 metrů s převýšením převýšením 50 metrů. Nejnáročnější úsek byl v jeho závěrečné třetině, kdy se museli startující doslova spustit jako kamikadze do lomu a vzápětí ho vyběhnout, nebo spíše vyjít.

Miloš Kratochvíl z Hvězdy SDKP Pardubice vedl od startu a v podstatě na téměř patnáctikilometrové trati (devět kol) zopakoval loňský čas – 68:01 minuty. Druhý rovněž celý závod běžel Matěj Mašata z OK 99 Hradec Králové. Třetí byl kolega z konkurenční Slavie Filip Lán, který na trati bojoval v kontaktu s borci běžícími šest kol – 76:59.

Šestiokruhový závod vyhrál jeho oddílový kolega Ondřej Svoboda za 50:46 a běh na tři kola patřil Martinu Firkušnému ze Smiřic za 29:17.

Hlavní závod žen se uskutečnil na šest okruhů. Necelých deset kilometrů zvládla nejlépe, stejně jako vloni, Marta Fenclová z pořádajícího oddílu OK Loko Pardubice – 49:06, čímž se proti loňsku zlepšila o více jak dvě minuty. Druhá byla její oddílová kolegyně Pavla Horová za 53:58.

Ženy měly rovněž vypsány kratší závody. Na čtyři kola byla překvapivě nejlepší Apolena Malinová ze Slavie za 37:15 před zkušenou Petrou Škodovou 37:55. A v běhu na dvě kola uspěla další zástupkyně Slavie Simona Suchá za 19:33.

Jistou vítězkou Zimní hradubické ligy, kde jsou hodnoceni společně muži i ženy, je Marta Fenclová.

Fotogalerie