Srch – Až závěrečný pátý závod Zimního poháru Srchu rozhodne o jeho vítězi. Momentálně mohou o celkovém prvenství uvažovat dokonce tři běžci.

Čtvrté klání při druhém pohárovém startu vyhrál Pardubák Jan Vodehnal, který byl minulý měsíc druhý a je průběžně na třetím místě. Vedoucí muž Jan Havelka nestartoval a klesl na druhé místo. Do čela průběžného pořadí se díky své pilnosti dostal Jiří Doucha z Náchoda, který má již čtyři započítávané starty a pokud v březnu uspěje bude odmazávat body. Zatím má bilanci tří třetích míst a jednoho sedmého, takže má co vylepšovat. Havelka má jedno prvenství a dvě čtvrtá místa.

Únorový závod měl neklasický průběh. Více jak polovinu závodu běžela na čele nejlepší žena Taťána Metelková z Hradce Králové. Pardubický Jeníček, jak mu říkají přátelé, běžel však s minimální ztrátou a bylo jasné, že stejně jako před měsícem, předvede zničující koncovku.

Vodehnal dal devítikilometrovou pětiokruhouvou silniční trať za 32:52 minuty. Druhá Metelková na něj ztrácela osm sekund.

O třetí místo bojovala trojice běžců a podobným stylem jako Vodehnal vybojoval bronzovou pozici Doucha za 33:43 před Tomášem Hellerem z Hradce Králové za 33:47 a Tomášem Kučírkem z Pardubic za 34:01.