Lukáš Nikl z AC Choceň vyhrál 41. ročník Zimního běhu NAA (Nezávislí amatérští atleti). Pětiokruhovou rovinatou trať dlouhou 2 km zdolal Nikl v Bubeníkových sadech za 6:16 minuty.

V prvním okruhu držel s pozdějším vítězem krok Josef Havlíček z AC Pardubice, ale poté Nikl běžel neohroženě za třetí triumfem v řadě.

Třetí celkově proběhl cílem Tomáš Mocek z AC Pardubice za 6:50.

Závodu se za chladného počasí, ale na suché trati, zúčastnilo třicet startujících, kteří byli rozděleni do tří rozběhu. První vyhrála celkově třetí žena závodu Dušková z Hvězdy SKP Pardubice za 8:16.

Druhý veteránský rozběh vyhrál rovněž domácí Vladimír Pitter za 9:05 před Josefem Bednářem – 9:16 a Josefem Krátkým – 9:46.

V elitním rozběhu nastoupily i dvě nejlepší ženy. Hradecká Denisa Kozáková závodící za Hvězdu SKP Pardubice ostře do závodu nastoupila a polovinu trati běžela na prvním místě. Po prvním kole to vypadlo pro devítinásobnou vítězku Martu Fenclovou beznadějně, ale postupně ubírala z náskoku Denisy a při vbíhání do čtvrtého kola už vedla. Vítězná Fenclová dala čas 6:52, druhá Kozáková 7:06.

Traťové rekordy na současné trati, která byla po opravě sadů vytýčena v roce 2003, má Pražák František Zouhar za 5:52 a hradecká Metelková 6:46. Na staré, rovněž dvoukilometrové, trati běželi nejlépe Michal Vokolek za 5:25 a Marta Vlčovská, nyní Fenclová, 6:38.