Po předešlých úspěšných ročnících Jesenického zimního triatlonu připravují jeho pořadatelé inSPORTline Triatlon Team Opava ve spolupráci s Moravskoslezským krajským triatlonovým svazem už pátý ročník tohoto závodu. A milovníci zimních sportů se mají opět na co těšit. Zápolení triatletů při mezinárodní účasti se uskuteční v sobotu 28. Února 2015 na Kurzovní chatě na Pradědu.

Závod je zařazen do seriálu Mezinárodního poháru v triatlonu 2015, Slovenského poháru v zimním triatlonu, dále je závod součásti projektu ČUS –Sportuj s námi a rovněž je partnerským závodem ČTA.

V minulosti se Jesenického zimního triatlonu zúčastnila řada osobností, ať už to byla loňská vítězka závodu, bývalá reprezentantka v běhu na lyžích, dnes nejlepší česká terénní triatlonistka a několikanásobná účastnice Xterry na Havaji Helena Erbenová nebo další velká dáma českého triatlonu Šárka Grabmüllerová, vítězka ročníku 2013.

Z mužské reprezentace se letos opět zúčastní dvojnásobný vítěz závodu Tomáš Jurkovič spolu s dalšími špičkovými závodníky slovenské reprezentace. Po startu, který je naplánován 15 minut po poledni v Karlově Studánce, čeká na závodníky 8,5 km dlouhé stoupání na horském kole, jehož cílem je Kurzovní chata pod Pradědem. Zde vymění MTB za běžky, délka běžkařské trati je 8 km rozložená do dvou okruhů. Poslední a zřejmě nejtěžší částí zimního triatlonu, bude 5-ti kilometrový běh na vysílač Praděd a zpět ke Kurzovní chatě, kde je také cíl závodu.

Součásti závodu je rovněž vložený běžecký závod pro předžáky do 11 let a duatlonový závod – běh – běžky – běh pro žákovské kategorie 12 – 15 let. Zimní triatlon je otevřeným závodem, a tudíž se může přihlásit každý nadšenec výše uvedených sportovních disciplín. Podrobnosti , propozice, přihlášky a další informace o závodu rovněž najdete na portálu ČTA www.czechtriseries.cz/…/details/830

Na společném setkání na startu Jesenického zimního triatlonu 2015, jednoho z nejprestižnějších závodů letošní sezony, se za pořadatele závodu těší Materovi a Foltysovi.