První ročník silničního závodu má za sebou úspěšný start. Teplota 4°C a téměř ideální trať po cyklotrase přilákala na start 264 běžců ze 4 zemí. Velkou a úspěšnou skupinou byli běžci z Polska.

Maratonskou trať v absolutním pořadí vyhrál Karol Grabda z Polska a Gabriela Korbášová z BK Žatec, v půlmaratonu pak Jiří Čivrný z Eleven Test Teamu a Zuzana Rusínová za USK Provod Ústí nad Labem.

I přes posunutý start si běžci závod užili. Dobrá trať a značení, dost občerstvovaček a pozávodní servis včetně kávy byl asi pro mnohé překvapením. I postupné vyhlašování kategorií a tratí ušetřilo mnoha běžcům čekání.

„S průběhem závodu a účastí jsem spokojena. Bylo velmi náročné vše zorganizovat. Věřím, že 2. ročník 15.11.2015 se povede ještě lépe. Novinkou budou teamy – trojice běžců z mixu všech tratí. Bude to myslím zajímavé zpestření závodu. Děkuji všem partnerům závodu a dobrovolníkům. Mrzí mě, že jsem nemohla běžet. Počasí vyšlo parádně a jistě padly i osobáky. Budu se těšit za rok!“ hodnotila závod organizátorka akce Veronika Vágnerová.

Výsledky