S úplně novou tratí, která je dlouhá necelých 15 kilometrů, se porvalo včera 91 běžců. Startovalo se jako obvykle před Památníkem II. světové války v Hrabyni na Opavsku, pak následoval dlouhý seběh do Háje ve Slezsku, aby se potom běžci vytrápili na dvoukilometrovém táhlém stoupání ve směru na Dobroslavice.

Závod měl jednoznačný průběh. Na jeho čelo se brzy dostala dvojice Tomasz Wróbel (MKS Centrum – POL) a Aleš Velička z X-Air Ostrava. Běželi spolu prakticky až k lesíku na hranici Plesné a ostravského městského obvodu Poruba, kde polský závodník nasadil k trháku a neohroženě si doběhl na stadion Arrows pro vítězství.

„Byl to hodně těžký závod. Ty kopce i seběhy z nich byly opravdu kruté. Mám toho plné kecky,“ řekl v cíli Wróbel.

O třetí místo v celkovém pořadí bojovali čtyři muži: Slovák Ladislav Sventek, Marek Škapa, Petr Karkoška a Rostislav Kolich. Nejvíce sil měl v závěru závodník z Čadce a zaslouženě získal první místo v kategorii čtyřicátníků.

V padesátnících se nejvíce prosadil Petr Škrabánek z Bílovce, když zvítězil s časem 55:26. Druhý doběhl Roman Slowioczek (MK Seitl Ostrava) před Vladislavem Martynkem ze SKI Mosty.

Bedřich Vynikal v kategorii šedesátníků :-) Tento běžec z Olomouce vyhrál svou kategorii před slovenským Stanislavem Svitákem a Josefem Kvitou z MK Kopřivnice.

V ženách bylo pořadí Adéla Esentierová, Kateřina Bluchová (obě SSK Vítkovice) a Ivana Zbořilová z MK Seitl Ostrava.

Ženám nad 35 let vévodila Iva Pachtová (MK Seitl Ostrava), která doběhla na prvním místě před Karin Javorskou (BK SAK Karviná) a zkušenou veteránkou Lídou Šokalovou z Pepa Teamu Frýdek-Místek.

Výsledky

Foto 244× – Otto Seitl

Foto 175× – Jiří Harašta