Semice/Český Brod – Pošuk byla zkratka nového závodu, který se uskutečnil v sobotním odpoledním tropickém počasí v údolí potoka Šembery u Českého Brodu. Zkratka znamená Pošembreský ultra kros. Jeho délka byla 16,5 km a součet stoupání 500 metrů.

Závod byl se dal přirovnat náročností k známé Malé ceně Špindlerova Mlýna, kde je kopců méně, jsou však delší, ale tento běh je pořádán v příjemném podzimním počasí.

Startující v Pošuku museli na trati zvládnout sedm stoupání a následujících sedm, místy i dosti ostrých, seběhů.

Celkové prvenství v čase 1:18:27 hodiny vybojoval Jiří Mareš.

Neoficiální titul Absolutní Pošuk si odvezli závodníci Hvězdy SKP Pardubice Anna a Josef Krátkých. Ti totiž dopoledne absolvovali silniční desítku v Semicích, kde Krátká celkově vyhrála. A odpoledne oba nastoupili na Pošuka.

Krátká čerstvé soupeřky porazila a čas 1:30:02 znamenal celkové osmé místo. „Myslela jsem si, že si manžel dělá srandu. Do poslední chvíle jsem nevěřila, že i on nastoupí. Když jeden náš kamarád, který zabalil Semice a kterého jsme přesvědčili k účasti v Pošuku, viděl nejnáročnější výběh, ihned odjel domů. Závod byl prostě nezapomenutelným zážitkem.“

Podobný názor měl i její manžel, který byl však na trati o hodinu déle: „Po necelých dvou hodinách běhu mi došly síly a doslova jsem se doplazil do cíle. Ale jinak super pocit.“

Foto 264× – Tomáš Svoboda