Kamil Krunka z Náchoda už to tak nedře jako dříve, ale přesto dokázal po sedmé vyhrát Běh Meziměstím. Silniční obrátkovou desítku v tropickém vedru dal za 34:30. Za ním doběhl předloňský vítěz, vloni třetí, Polák Piotr Holly 35:05.

Třetí byl nejlepší veterán závodu Viktor Podškubka z Litomyšle za 35:26. Smolný den si na tomto závodě už po druhé v životě vybral další výborný veterán Jindra Král: „V kategorii jsem běžel první, ale zase jsem si zde něco udělal se svalem. Už se mi to zde stalo před dvěma lety.“ Uspěla alespoň jeho partnerka Daniela Tylšová, která byla třetí v ženách 35 – 44 let.

Půl hodiny dopředu vyrazili běžecké legendy. Po startu to tradičně nakopl osmdesátník Václav Culka (1:17 hodiny), ale nejlepší z této skupinky byla nakonec jedna z mála českých běhajících sedmdesátnic Magda Jelínková z Černilova, která dokonce pokořila hranici 70 minut. Za Culkou doběhl hlavní organizátor východočeské běžecké Velké ceny Jirka Brych z Hradce Králové, který hodlá absolvovat další Běchovice, kde má přes třicet startů.

V této skupince byl i Jirka Soukup. V 89 letech zvládl závod s přehledem v čase hluboko pod 1:50, dokonce o minutku lépe jak vloni! Po závodě si byl zastřílet na místní super moderní střelnici. Prostě neskutečný Jirka.

Závod byl tradičně uspořádán na vysoké pořadatelské úrovni. Na druhém kilometr občerstvovačka, na čtyřce kropili běžce hasiči, aktivně se zapojili i diváci, kteří nabízeli pití i kropení na trati. V cíli čekal na běžce pořádný párek a pití. No chybička se vloudila při vyhlašování výsledků. Ale i tu se podařilo nakonec odstranit.