Ke kuriózní situaci došlo při třetím závodě RockMachine Hradeckého běžeckého poháru. V tom je vypsaná veteránská kategorie nad 40 let a při neúčasti loňského vítěze je největším favoritem ten předloňský. Náchoďák Jiří Doucha startující za Hvězdu Pardubice, kterému zatím šlape nejvíce na paty domácí čerstvý padesátník Jan Vejběra z CykloPokr.

Po závodě oba borci nepochybovali, že dosáhli svého letos obvyklého umístění – prvního a druhého místa. Šok byl však pohled do výsledkové listiny zveřejněné druhý den, v poháru se oceňuje a vyhlašuje umístění za celý seriál – první doběhl tentokrát čerstvý čtyřicátník Marek Trávníček.

Druhý den se běželo Monako a Jirka na něm nechyběl. Na dotaz zda skutečně byl poražen šokovaný odpověděl: „Hlídal jsem si Honzu a ten byl za mnou.“ Honza byl malinko více v obrazu: „Doběhl jsem za Jirkou, ale s námi běželo pár běžců, které neznám a jejich věk byl těžko určitelný. Takže možné je všechno, ale pokud jsme byli poraženi bylo to na férovku, protože tito běžci byli furt před námi.“

Marek Trávnáček se zúčastnil všech tří závodů a v prvním doběhl na šestém, v druhém na čtvrtém místě. I časově se zlepšoval. Mezi první dvěma závody o půl minuty, mezi druhý a třetím téměř o tři minuty. Možné je vše. Uvidíme zda výkon potvrdí i ve čtvrtém klání, které se uskuteční v úterý 31. května. Start tradičně v 18 hodin, cíl a prezentace lesního krosu na deset kilometrů je u rybníku Biřička na Novém Hradci Králové.