Bez avizovaného loňského vítěze Tomáše Cinka, ale v rekordním počtu startujících se uskutečnil třetí závod Rock Machine Hradeckého běžeckého poháru. Potěšitelné pro pořadatele bylo, že přišla řada nových tváří běhajících opravdu na pohodu.

Roli hlavního favorita potvrdil vítěz druhého klání domácí Petr Martinovský, který vyhrál na desetikilometrové krosové dvouokruhové trati v novém traťáku 37:37, vlastní výkon tedy vylepšil o dvě sekundy.

„Běžel jsem v pohodě ve vedoucí skupině, v seběhu na trojce jsem trochu přidal a najedou jsem byl sám," řekl k průběhu závodu vítěz.

Za ním bojovali o druhé místo další domácí běžci Jan Šimák s Filipem Lánem. I když si Filip téměř o minutu zlepšil osobák na 39:02 na Šimáka to v koncovce nestačilo – 38:51. „Dneska byly pro běh ideální podmínky, příjemná teplota, v lese se dobře dýchalo a slušná trať,“ dodal v cíli Filip.

Nejlepším veteránem, mužem nad 40 let, byl v poháru potřetí za sebou Jiří Doucha z Náchoda, celkově šestý za 40:11, před domácím Janem Vejběrou. Soutěž veteránek rovněž po třetí vyhrála Eva Vejběrová, která s úsměvem na tváři doběhla na druhém místě spolu Michaelou Lánovou.

Nejlepší ženou byla po třetí za sebou domácí Deniska Kozáková, která si však tentokrát zapsala nejhorší pohárový výkon 42:04, což znamenalo i její nejhorší pohárové celkové umístění – třinácté místo.

Další závod Hradeckého běžeckého poháru se uskuteční v úterý 31. května tradičně od 18 hodin u rybníku Biřička.