S běžeckými závody se v poslední době roztrhl pytel, ale kdo si chce nejen zaběhat ale přispět i na dobrou věc, může se zúčastnit již čtvrtého Modrého běhu ve Stromovce, kde mimo běžeckých tras na návštěvníky bude čekat i doprovodný program pro celou rodinu.

Běh se uskuteční v sobotu 9. dubna. Budou připraveny tři běžecké trasy. První devítisetmetrová nazvaná MINI odstartuje v 10:15 a je určena primárně pro děti. Trasa, která měří tři a půl kilometru odstartuje v 10:30 a nejdelší, sedmikilometrový okruh v půl dvanácté dopoledne. A proč se poběží v modrém? Modrá je totiž barvou komunikace a sebevyjádření, což je jedna z oblastí, ve které mají lidé s autismem největší potíže.

Startovné činí 60 korun a bude použito na rozvoj komunitního centra spolku Autisté jihu, který se věnuje rodinám a jejich dětem, které mají poruchu autistického spektra.

Start i cíl bude v lesoparku Stromovka u dětského hřiště a mimo běžeckých tratí bude od půl desáté připraven i doprovodný program pro celou rodinu. Děti čeká naučná vesmírná stezka, malování na obličej, představení klauna a vyřádit se můžou na trampolíně nebo ve skákacím hradu. V průběhu dne bude k vidění bubenická show, taneční představení a pro všechny zahraje kapela Never been 2 Jamaica.

Vezměte sebou celou rodinu, podpoříte dobrou věc a užijte si aktivně jarní den. Můžete nás sledovat na našem facebookovém profilu Autisté jihu, nebo na webových stránkách www.autiste-jihu.cz