Nečekaného vítěze měla únorová Malá cena Monaka. Desetikilometrový lesní kros u chrudimských Slatiňan vyhrál Michal Honzíček z pořádajícího KRB Chrudim za 37:11. „Je to téměř po dvacetileté přestávce co se podařilo vyhrát závodníku KRB,“ zdůraznil statistik KRB Jan Zajíc.

Ale na kluzké trati za příjemné jarní teploty, ale v závěru pod hustým deštěm, to neměl Honzíček vůbec jednoduché. Do cílové rovinky si totiž na zádech přivedl pověstného spurtéra Jaromíra Hradeckého ze Skutče. V minulých týdnech jsem ho opakovaně viděl ve finiši drtit o hlavu větší soupeře. Tentokrát si soupeři byli výškově rovni a alespoň pro mě překvapivě mu Honzíček nedal v posledních sto metrech šanci a dokonce mu nadělil čtyři sekundy. Třetí proběhl cílem nejlepší z kategorie 35 – 44 let Zbyněk Kudrna za 37:27.

Hlavním favoritem závodu byl několikanásobný bezkonkurenční vítěz, hradecký Petr Losman. Bývalý juniorský mistr světa v běhu do vrchu však potvrdil svoje slova, a to že nyní už běhá spíše pro radost. Při svém dvacátém startu doběhl na pátém místě za 38:42. Losman je držitelem traťáku Malých cen, a to časem 32:11. Ještě rychleji na stejné trati, ale v rámci Velké ceny, běžel nejrychlejší český vytrvalec historie Jan Pešava – 31:41.

Uspěla však Losmanova přítelkyně Zuzana Hermanová, celkově osmnáctá, která v osobním rekordu 41:39 vyhrála závod žen před Alenou Voborníkovou z Chotěboře – 45:44.

Foto 222× – krb.hyperlink.cz