Rungorun, jeden z nejprogresiv­nějších pořadatelů sportovních akcí na Královéhradecku, zahajuje letošní sezónu v neděli 14. února druhým ročníkem Valentýnského běhu. Start závodů je v 11 hodin u Bufetu u Vlka, který se nachází v Hradci Králové v Malšovicích na lesní cestě Hradečnici, kilometr o hradeckého lesního hřbitova.

Dva hlavní běžecké závody pro jednotlivce se uskuteční na trasách o délce 14,2 (součet stoupání 74 metrů) a půlmaratonských 21 (127 metrů) kilometrů. Trať má symbolicky tvar srdce.Trasy závodu jsou vedeny v prostředí Městských lesů Hradce Králové po zpevněných a nezpevněných lesních cestách, krátké úseky po asfaltu

V rámci Valentýnského běhu je vypsáno celkem 16 kategorii, a to i pro páry. Nově a se samostatným startem, odděleným od běžců, jsou letos zařazeny soutěže pro bikery, koloběžkáře a dvojice v koloběhu. Dále se bude závodit v dogrunningu , scooterjöringu a bikejöringu.

Další akcí připravovanou Rungorunem je první ročník čistě běžeckého Zkus maraton Kuks. Zde se bude soutěžit na maratonské a půlmaratonské trati. Centrum této sportovní akce bude v nedávno opraveném historickém areálu v Kuksu u Dvora Králové nad Labem v sobotu 2. dubna. Tratě budou vedeny po jeho zajímavém okolí. U maratonu třeba až na nejvyšší vrchol Podkrkonoší Zvičinu.

V této souvislosti je nutné zmínit, že došlo k dohodě s pořadateli v nedalekém Dvoře Králové nad Labem, kde bude současně probíhat na kratší trati Běh Safari, a proto na Kuksu není desetikilometrový běh. Obě akce jsou nyní prezentovány společně jako Běhy Královédvorskem.