Letošní šestý ročník Pardubické desítky na dráze byl zároveň krajským přeborem v této disciplíně. Prvenství za neustále deště na pardubickém tartanu vybojovali závodníci pořádající Hvězdy SKP Pardubice Jan Janů a Anna Krátká.

Janů vyhrál hlavní závod. Zhruba deset minut se pokoušel běžet v jeho stínu Radek Hejl z Králík, ale i jemu po osmém kilometru nadělil dvojnásobný český šampion v běhu do vrchu kolo. Janů dal 32:43 minuty a neregistrovaný Hejl 34:22.

O třetí místo se bojovalo až do koncovky závodu. Na běžeckou legendu a nejlepšího čtyřicátníka Michala Vokolka z AC Pardubice se v průběhu závodu dotáhl mladík Petr Nechvíl z AC Choceň. Tempo udávající Vokolek při vbíhání do posledního kola sice ještě zrychlil, ale na dvoustovce šel jasně do vedení Nechvíl. Ale Vokolek opět mobilizoval síly, takže se bojovalo až na pásku. Druhý v přeboru tedy Nechvíl 36:32 a třetí Vokolek 36:33.

Celkově pátým, posledním vyhodnocovaným mužem, byl vítěz rozběhu pro běžce nad 40 minut Karel Radiměřský z Iscarexu – 37:07, kterému pomohl závod rozběhnout Pavel Krunčík z hradeckého Skuhrova nad Bělou – 37:55. Nejlepší ženy překvapivě startovaly v úvodním rozběhu.

I za věrnost pardubické dráze, byla zde x krát na bedně, ale nikdy první, si zasloužila prvenství Anna Krátká. Vedla jasně od startu. Závod rozběhla na čas pod 42, ale nakonec dala 42:12 a ve finiši nadělila okruh třetí Markétě Černé z Iscarexu – 43:53. Obě závodnice jsou nad 45 let!

Markéta bojovala o druhé místo s oddílovou kolegyní Lenkou Duškovou. Pětatřicetiletá Lenka byla nakonec lepší za 43:05. Čtvrtá byla Eva Hlavová z Pardubic za 44:32 a pátá Pavla Šimůnková z Iscarexu za 45.42, obě rovněž nad 35 let. Takže nejlepší mladou byla šestá Petra Schwaningerová z HK za 46:46.