Nedá mi abych nezačal slovy klasika Záruby – „Přepište historii“ (snad mi to OSA nenaúčtuje), ale stalo se a snad poprvé nám nezapršelo a za počasí jako vystřiženého z běžeckých příruček a časopisů se v Chuchelné sešlo a následně i vyběhlo na trať rekordních 107 běžců.

Na již tradiční trati „z gurky do gurky“ se od počátku utvořila vedoucí skupina o třech až pěti členech, ze které nakonec vyplynulo i konečné absolutní pořadí v cíli.

Jako první doběhl za 52:30 od startu Robert Antczak minutu za ním Tomáš Sosna následovaný Matoušem Vrzalou. Za touto trojicí probíhal minisouboj mezi Markem Škapou a Danielem Šindelkem, který nakonec rozhodl v závěrečném klesání a doběhl na 4.místě celkově a jako první v kategorii „C“ v čase 54:54. Marek 10 vteřin za ním doběhl jako vítěz kategorie „B“. Kategorii „D“ ovládl Alexandr Neuwirth (1:05:02) a ve dvou ženských kategoriích zvítězily Andrea Krstevová a Iva Pachtová.

Mimo hlavní kategorii, proběhly i závody dětí, kterých se zúčastnilo ve všech kategoriích 27 a závod pro příchozí na 3 kilometry se 13 startujícími.

Nelze zapomenout ani na turisty, kteří se vydali na pochod sice v malém počtu, ale přesto děkujeme za odvahu. Celé dopoledne proběhlo bez mimořádných událostí a nemáme hlášeno žádné bloudění po našich lesích.

Doufám, že se všem zúčastněným v Chuchelné líbilo a že nás poctíte svou hojnou účastí i příští rok, na již 8.ročníku 10.9.2016. Nutno poděkovat i všem pořadatelům na hřišti i na trati, kteří výrazně přispěli k bezproblémovému průběhu celé akce.

Jan Vojkůvka

Výsledky

Foto 361×