V neděli se Kobeřice probudily do velmi chladného mlhavého rána. Tato skutečnost však neodradila celkem 101 borců, kteří se v 9:00 hodin postavili na start už 15. ročníku Kobeřického půlmaratonu.

Ihned po startu se v čele vytvořila 9 členná skupina běžců, kteří spolu vydrželi běžet dvě kola.

Od třetího kola se v čele vytvořila tříčlenná skupina, ve které byli Tomasz Wrobel, Karel Ketner (AO Slavia Havířov) a Rostislav Petráš (Novojický kotuč).

V posledním kole se dostal do vedení Polák Wrobel a jasně zvítězil před Ketnerem a Petrášem.

Stejné pořadí bylo i v loňském roce, ale pro Wrobela to bylo pouze třetí a pro Ketnera čtvrté místo. Oba dva si výrazně zlepšili své traťové rekordy.

V kategorii B Rostislav Šindelek z Atletiky Frýdek Místek rovněž výrazně zlepšeným časem porazil Romana Baláže a odsunul ho tak z medailových pozic na čtvrté místo, na kterém skončil i v loňském roce.

V kategorii padesátníků porazil Roman Slowioczek z MK Seitl Ostrava jak Jana Dencu z polského Rudniku, tak i Jiřího Zátopka z MK Kopřivnice.

Při neúčasti loňských medailistů se vítězem v kategorii nad šedesát let stal Petr Čižmár z Nového Jičína. Druhé a třetí místo obsadili borci z Kopřivnice Jiří Strakoš a Josef Kvita.

V nově vytvořené kategorii E nad 70 let zvítězil ve skvělém čase Ervín Podžorný a stanovil tak nový traťový rekord této kategorie.

V ženách došlo k historické události. Poprvé v historii seriálu „Kobeřice plné běhu“ se vítězem stala členka pořádajícího AO Kobeřice Veronika Jerglíková.

Závod proběhl ve velmi sportovním a přátelském duchu. Každý účastník závodu obdržel pozornost v podobě životabudiče – 0,3 l višňovice.

Celý závod sledovaly kamery České televize.

Jan Urbiš

VÝSLEDKY

FOTO PEPATEAMU

FOTO MK SEITL OSTRAVA