Hledáte-li v čase odpočinkovém a dovolenkářském téma do běžeckého tréninku, zkuste třeba tohle: připravit se na nejrychlejší míli vašeho života. Změří vám ji 30. srpna stejně jako deseti tisícům běžců po celém světě! Bude to nejrychlejší den ze všech?

Za akcičkou, nebo spíše magakampaní stojí Nike, která vyzývá běžce přes své aplikace Nike+ Run Club a Nike+ Training. Tam nabízí pod názvem Find Your Fast NTC Challenge osmitýdenní tréninkový plán i s hudbou a motivačními hláškami trenérů. Kromě běhání se potřebujete zapojit i do jógy a silových tréninků, neboť míle je už o rychlosti a tudíž i síle.

Nike organizuje sdružování nejen na sociálních sítích, ale i live. Z běžecké lodi na Vltavě, kotvící nyní u pražské náplavky na Výtoni, se chystá přes léto 23 společných tréninků a 8 speciálních akcí (každý čtvrtek a pondělí – tady jen pro ženy! – v 18 hodin, v sobotu ráno v 9.00). I tady vás „poměří“ a výsledky pošlou mailem.

„Bude to zábava, přijďte. Poběžíme pokaždé jinak, můžete se tady převléct a dostanete i občerstvení. Každý trénink potrvá asi hodinu a půl. Jen počet míst je omezený, registrujte se na facebooku Nike Running Česko/Slovensko nebo Nike+ Run Club Praha,“ vyzývá jeden z trenérů Michal Kucka.

Na lodi se dají vypůjčit také nové boty od Nike s technologií Zoom Air. Ta se aktuálně používá do basketbalové, fotbalové, tenisové, ale i běžecké obuvi. Jejími tvářemi jsou hvězdy Mo Farah nebo Michael Johnson. Nike tvrdí, že jde o nejrychlejší a nejcitlivější odpružení od povrchu díky tahovým vláknům, která jsou v podrážce pod tlakem. Při došlapu se natáhnou a ihned se smršťují do původního tvaru.

Tak to zkuste! Nabízí se pět modelů: nejlehčí Zoom Elite 8 , všestranné Zoom Pegasus 32 pro každodenní trénink, pohodlné a robustnější Zoom Odyssey s dvojitou porcí Flywire na patě, hodně vytrvalecká Zoom Vomero 10 a pak Zoom Structure 19 pro ty, kdož mají potíže s pronací, tedy padáním chodidla dovnitř.