Run Music Festival je nová sportovně kulturní akce založená na myšlence spojit běžecké závody v atraktivním prostředí Jizerských hor s open air hudebním festivalem.

Pořadatelem je Pavel Zdobinský, sportovec (atletika, běh, běh na lyžích, skalní lezení) a hudebník (lídr hudební skupiny, elektrická baskytara), který se rozhodl spojit své dvě vášně a tím dal vzniknout unikátní akci, Run Music Festival.

Tuto akci pořádá na základě zkušeností nabytých víc než 10 letou organizací regionálního hudebního festivalu s účastí 150 – 250 lidí.

Termín akce: 27. 6. 2015

Místo konání: Jiřetín pod Bukovou

Popis akce:

Běžecká část – sobota 27. 6. dopoledne, běh na dva význačné jizerskohorské vrcholy, Tanvaldský Špičák a Bukovou.

Soutěž je založená na principu štafet dvojic, kdy každý člen z týmu zdolá jeden z vrcholů. První z dvojice běží na Tanvaldský Špičák, kde bude umístěna kontrola, a seběhne zpět do cíle. Cíl je zároveň předávacím územím štafet a první závodník zde předá štafetu druhému členu týmu. Ten pak běží navrchol Buková (druhá kontrola) a seběhne zpět do cíle.

Tím závod pro tým končí. Start, předávka a cíl jsou umístěny na jednom místě, a to v centru závodu posazeným mezi oběma kopci. Délky tratí jsou 4,3 km úsek Špičák a 7,7 km úsek Buková, převýšení obou tras je stejné. Tratě vedou po turistických cestách a loukách.

Hudební část – po celou dobu závodu budou na pódiu hrát DJ’sa po ukončení běžeckých soutěží následuje žánrově rozmanitý hudební festival, na kterém se vystřídá 9 hudebních uskupeníz Jablonce nad Nisou, Liberce a Prahy orientujících se na žánry pop, rock, punk, funk, blues,R&B.

Doprovodný program: slackline park, lanové překážky, přelanění řeky Kamenice, volejbalové hřiště, občerstvení

Kategorie:

Celkem 19 kategorií (Týmy dvojic MM, ŽŽ, MIX rozdělené dle věku, soutěž jednotlivců, hobby kategorie, dětský závod).

Filozofií závodu je díky rozmanitému spektru kategorií umožnit účast široké veřejnosti, od výkonnostních sportovců po hobby běžce.

Tisková zpráva

Web závodu