PRAHA/BRATISLAVA, 13. dubna 2015 – Už za 2 týdny, 3. května tento unikátní koncept spojí všechny běžecké nadšence, amatéry i vozíčkáře, abychom společně podpořili výzkum nadace Wings For Life na poranění míchy.

Oddělené závody už nejsou trendy. Právě 3. května na světovém běhu Wings For Life World Run v Bratislavě, budou závodit běžci i vozíčkáři na stejné trati. Prostor dostane každý, kdo má chuť a zájem. Závodí všichni bok po boku pro dobrou věc, a to včetně předních českých sportovců.

„Nikdy jsem nebyl velkým běžcem a stále jím nejsem, ale díky mému poslednímu zranění kolene jsem si uvědomil, jak je skvělé mít zdravé nohy, co tě někam donesou. Od té doby běhám skoro každý den,“ vysvětluje svou motivaci běžet Michael Beran, který patří mezi nejlepší české BMX jezdce.

Tento rok je trať uzpůsobena i lidem na vozíčku, jedinou podmínkou je, že vozíčkáři musí být na běžném vozíčku, který denně používají. Musí se jednat o běžný vozíček používaný v každodenních podmínkách, vozíček musí mít dvě zadní kola (20" – 25"), dvě přední kola (3" – 7"), obruče na odrážení a brzdy.

Chyť mě, když to dokážeš

Všichni po celém světě odstartují ve stejný čas, konkrétně v Bratislavě ve 13 hodin odpoledne. Pomalu všechny běžce začne stíhat Catcher Car. V tomto závodě totiž neexistuje cílová čára. Je to jediný běh, kde cíl předběhne závodníky. Catcher Car vyjede půl hodiny po oficiálním startu a bude postupně ve 4 fázích zrychlovat z 15 km/h na 35 km/h. V momentu, kdy Catcher Car běžce dojede, jeho závod končí. Autobus všechny účastníky odveze zpátky na start. Záleží na každém, kolik kilometrů uběhne. Pro některé bude Catcher Car nejvíce motivující část závodu, pro některé zase nejvíce obávaná. Tento originální koncept běhu oslovil mnoho českých i slovenských sportovců, kteří do svého běžného tréninku zařadili i běh. Své místo na trati bude mít například zmiňovaný biker Michael Beran nebo kajakář Vávra Hradilek.

Pro více informací o registraci, která vyprší 28. dubna, prosím klikněte zde.

Tisková zpráva