Chřibská – Jakub Pšenička z Jilemnice vyhrál druhý závod Českého poháru v běhu do vrchu, který byl běh z městečka Chřibská na vrchol Studenec (737 m. n.m.) v Lužických horách. Druhý doběhl Jan Herda z Nymburka a třetí nejlepší čtyřicátník Jan Malý z Nové Paky.

Oba závody, první v Jiřetíně pod Jedlovou a druhý v Chřibské, byly připraveny na jedničku. Startovné bylo na každém 50, slovy padesát korun. Musel jsem to napsat, když občas čtu vychvalování komerčních akcí, kde bych to vzhledem k ne nízkému startovnému považoval za samozřejmost, ale bohužel ne vždy tomu tak je.

Závod měl podobné parametry jako o den dříve běh na Jedlovou, tedy 6,1 km a převýšení 391 metrů, ale trať má zcela jiný průběh. Začíná se mírným stoupáním, které s polovinou závodu přejde po pěkných zajídáků. Po dvou třetinách trati přijde odpočinková pasáž a závěrečný kilometr jde strmě do kopce, navíc po kamenité cestě.

V soutěži žen si pořadí z Jedlové nejlepší prochodily. Zvítězila celkově šedesátnice Blanka Paulů před oddílovou kolegyní Renatou Hájkovou, nejlepší 35 – 44 let. Třetí byla domácí Kateřina Waskermannová, první do 34 let, a čtvrtá Anna Krátká z Hvězdy SKP Pardubice, nejlepší 45 – 54 let.

Samostatně byli vyhodnoceni i nejlepší běžci v součtu pořadí obou závodů. Toto ocenění vybojovali Jakub Pšenička a Renata Hájková.