Tak nějak by se mohl jmenovat nadpis a úvodník k článku…že nechápete o co jde, že je tady mnoho neznámých a proč o tom píšeme na běžeckém serveru… na to jsme se zeptali běhající ředitelky nového sportovního fitness centra, které vzniklo a otevře své brány 1. ledna 2015 v komplexu Orchard v Ostravě na Hornopolní ulici, Gabky Leskovjanové.

Sama na vlastní kůži si vyzkoušela účinky nové metody sportovního cvičení, které napomáhá k vyšší intenzitě a posléze i efektivitě tréninku. BodyBody elektrická stimulace skupin svalových vláken je onou revoluční myšlenkou co kompletně a v kratším časovém intervalu zocelí tělo takovým způsobem, že jedinec nemusí trávit dlouhé hodiny v posilovně a může se v dalším čase věnovat jiným činnostem a aktivitám.

Tváří kampaně technologie BodyBody se stal jeden z nejznámějších moderních pětibojařů současné doby, olympijský vítěz této sportovní disciplíny, Čech David Svoboda, proto také na začátku našeho psaní odkaz na zvukomalebně krásné slovo SVOBODA.

Vraťme se proto k odpovědím sympatické Gábiny, která se přes běhání dostala až k založení jednoho z center, kdy formou externích elektrických impulsů pomáhá intenzivnější stimulaci až 90% svalů a maximálně zefektivní prováděná cvičení s bonusem ušetřeného času. Zeptali jsme se ji nejprve na její běžecké začátky.

„Tak jako pro většinu lidí, kteří každý den obouvají maratonky a drtí silnici anebo terén, i já jsem nedávno propadla kouzlu, které přináší pohyb ve všech aktivitách. Nejjednodušším se mi jevilo jít si zaběhat a odpočinout si od každodenních všedních malicherností co přináší život. Našla jsem zalíbení v tak zdánlivě obyčejné věci jako je nejpřirozenější pohyb pro člověka. Snažím si každý den vyšetřit alespoň půl hoďky a jdu si vyčistit hlavu. Vězte, a znají to a určitě mi to potvrdí většina nadšenců tohoto sportovního odvětví, že stačí jen třeba denně 5, 6 km k nabytí rovnováhy a klidu ztracené ve všedních starostech a shonu. Víš, když máš doma 3 holky, tak musím mít dost energie a elánu, abych je mohla všechny zvládnout a přispět tak k pohodě nás všech, a k tomu mi hodně pomůže jogging", směje se naplno a naplno i běhá stále usměvavá Gábina.

A jak ses dostala k této novince k podpoře vytrvalosti, rychlosti a síly?

„Trochu oklikou, protože však obouvám mou oblíbenou obuv značky ASICS, jejichž mottem je latinské Anima Sana In Corpore Sano, které znamená " Ve zdravém těle zdravý duch“, což i mým životním krédem a odtud už není daleko k inovativním a revolučním tréninkům ve studiu BodyBody.

Kdybychom měli v kostce shrnout co cvičenec zažije ve vašem studiu?

„Ano, nemusíš si s sebou nic nosit, dostaneš cvičební oblečení a ručník a pod vedením certifikovaného trenéra absolvuješ 20-ti minutový trénink co tě dokonale posílí fyzicky a i hlava si odpočine. Vše v čistém a moderně designovaném prostředí, které tě nabudí a namotivuje k ještě většímu úsilí.

Jasně, zkus nám v krátkosti popsat, na co se má tělo připravit?

„Mám před sebou dobrozdání prof. MUDr. Petra Dobšáka, CSc., z Masarykovy univerzity, který nám popisuje, že jakákoliv svalová kontrakce je založena na vysílání elektrických impulzů z centrální nervové soustavy, stimulace ve studiích BodyBody dělají toto z vnějšku a výhodou je optimalizace intenzity stahů svalových skupin a zároveň jich aktivují mnohem více než klasickým posilováním činkou.

Vraťme se ještě k úvodnímu slovu úspěšného zlatého vítěze olympiády Davida Svobody, který do svého tréninkového procesu zařadil cvičení ve studiu BodyBody.

„V rámci regenerace využívám elektrostimulaci, léčím si svá bolavá kolena. Technologie BodyBody je velmi účinná, stačí málo času, aby ses zničil, i hobíci ji můžou využít k obecné průpravě v zimním období. Vřele doporučuji!“

A úplně nakonec, co bys vzkázala všem čtenářům Bezva běhu?

„Do nového roku 2015 jen ty nejlepší podmínky pro všechny sportovní aktivity a spoustu naběhaných kilometrů a chci pozvat všechny sympatizanty vytrvalostních činností k vyzkoušení si nové metody cvičení v našem fitness studiu BodyBody v Ostravě. Těším se na vaši návštěvu!“