Horní Ředice – Milana Janata z Maratonstavu Úpice vyhrál silniční desetikilometrový běh v Horní Ředici u Holic v Čechách zařazený do Velké ceny východních Čech v bězích.

Zajímavostí tohoto závodu je, že se již několik let uskutečňuje na úředně změřené trati. Nejdříve se běží náběh a poté dva větší okruhy cca 3 kilometrové a poté dva menší cca 2 kilometrové. Přes centrum závodu, místní fotbalový areál, se tedy probíhá čtyřikrát.

Po startu se na čele vytvořila skupinka Gdula, Miřejovský, Kratochvíl a Janata. Milan Janata k dalšímu průběhu dodal: "Asi na 1,5 km jsem už nechtěl tolik taktizovat a rozhodl se zkusit skupinu nadělit. To se velmi rychle povedlo zvýšením tempa na 3:13 / km. V zádech mi vydržel pouze Lukáš Gdula. Po druhém průběhu areálem hřiště jsem se schoval na chvíli za Lukáše asi 500 m si odpočinul.

Tempo začalo ale opět uvadat a proto v rychlém úseku ve středu vesnice jsem nastoupil a těsně před pátým kilometrem jsem Lukáše na horizontu kopce utrhl. Byl k tomu zapotřebí kilometr v tempu 3:07 / km. Poté už následovaly pouze dva malé okruhy, v prvním jsem si mírně povolil, ale i tak si udržel cca 60 m náskok na Lukáše. Finiš na hřišti už jsem si užil a doběhl s náskokem 20 s (33:38). Lukáš Gdula dokončil druhý (33:58) před Jirkou Miřejovským a Milošem Kratochvílem."

Ženy běží náběh a jedno velké a jedno malé kolo – 5 km. Výkonem opět zaujala pardubická Marta Fenclová. Ta se v poslední době, tedy po návratu po porodu, potřetí utkala s hradeckou Denisou Kozákovou. V Pardubicích i Týništi nad Orlicí Denisa vzájemný souboj vyhrála. V Horní Ředici však Marta doběhla před ní.