V neděli 14. září 2014 závodily ženy, juniorky a junioři na 3,5 km dlouhé trati. Na muže čekala v obci Lukavice trať dvojnásobná. Tradičně chrudimský okres navštíví vytrvalci z celých Východních Čech – velkým lákadlem jsou hodnotné ceny zajištěné pořadatelem. Ti nejrychlejší si mohou odnést třeba láhev alkoholu, poukázky do sportovní prodejny a mnoho jiných.

Celkovým vítězem na 7 km se stal Miloš Kratochvíl. „Dnes to nebyl závod vůbec jednoduchý. Tomáš Valko z Hradce Králové je mladý kluk a dnes mě docela prohnal. První okruh se držel a já musel hned od startu běžet pěkně zostra. Jsem rád, že jsem si na to obul úplně nové závodky,“ dodal s úsměvem poté, co časem 22:37 zaostal 7 vteřin za traťovým rekordem kategorie B.

V ženách vládla Denisa Kozáková, která je oddílovou kolegyní Miloše (oba za oddíl Hvězda SKP Pardubice). Po oběhnutí jednoho mírně zvlněného okruhu zafinišovala v čase 12:56. Byla tak úplně jediným běžcem, který dnes zvládl kratší trasu pod 13 minut.

Počasí běhu přálo. Pořadatelé organizaci celého dne od dětských závodů až po vyhlášení zvládli perfektně. Závod dokončilo 23 žen a juniorů a 37 mužů. Snad byli všichni účastníci se svými výkony spokojeni.