Středeční běžecký pohár 2014 – 1. ročník seriálu v cross-country běhu má za sebou již 9. podnik. S blížícím se podzimem se start již tradičního běhu okolo Kuňky posunul o hodinu vpřed a nikdo ze závodníků se nemusel obávat stmívání. Rekordních 59 běžců se přihlásilo na trať 8 800 m a 15 odstartovalo na okruhu 4 500 m.

Tentokrát zvítězil na delší trati (již potřetí) Miloš Kratochvíl z Hvězdy SKP Pardubice. Před startem se nechal slyšet: „Sice jsem se zahřál cestou na kole, ale už je skoro podzim, tak raději poběžím v šusťákách. Uvidím, jak to půjde, závodil jsem včera v Hradci Králové.“ Jeho čas 00:32:47 byl časem vítězným.

V ženách byla naprosto suverénní naše bývalá reprezentantka v běhu na lyžích Blanka Paulů, která nyní závodí za Maratonstav Úpice. Výkonem 00:38:48 nadělila druhé Petře Škodové více jak dvě minuty.

Celkové vítězství na malém okruhu získal Daniel Hutka a mezi dámámi kralovala Kateřina Kubiasová.

Na závěr bych ráda poděkovala pořadatelskému týmu v čele s Jakubem Jarošem. Uplynulá středa je důkazem toho, že i menší běžecké akce lze pořádat na perfektní úrovni. Závod byl zdařilý nejen díky ideálnímu počasí, které jistě mnohým zajistilo osobní rekordy.

Příště prosíme trochu víc iontového nápoje, nezapomeňte, že se vám hlásí čím dál větší počty lidí.

10. Kunětická devítka se koná již 24. září 2014 opět v 17 hodin.

Web poháru

Výsledky