Nová iniciativa projektu „Rozběháme Česko“ přišla jako první do Plzně. Cílem této iniciativy, kterou podporuje BezvaBĚH.cz, je, aby se každý, ať už je to profík či hobík, amatér či závodník, pasivní sportovec či aktivní sportovec, připojil k tréninkům, které vedou licencovaní trenéři.

Jak tento nápad vlastně vznikl?

„Už to jsou 4 roky, co studuji na Sportovním gymnáziu v Plzni, sport : atletika. Každý den až dva tréninky a po večerech učení. Ve třeťáku mi napadlo, co kdybychom udělali veřejné tréninky pro širokou veřejnost? Vždyť žádný atletický oddíl takovou činnost nedělá, a to je přece škoda. A tak vznikl nápad Rozběháme Česko?“ Popisuje zakladatel tréninků Johny Alaskan (Jan Bielik) s trenérem Martinem.

Hlavní je, aby byla na tréninku zábava

„Dlouho mi vrtalo hlavou, jak to udělat, aby plzeňští běžci, běžkyně měli zájem chodit na takovéto tréninky? Nechtěli jsme pořádat tréninky formou huráá běžíme. A tak jsme se rozhodli pro vlastní variantu – běžecké tréninky, kde si ukážeme specifické běžecké modely, naučíme se běžeckou abecedu, strečink a kompenzační cvičení, natožíme běžecké styly, pohrajeme si s nimi, změříme si laktáty či si vytvoříme tréninkový plán. Zpočátku jsme narazili i na negativní reakce, avšak to nás ani na chvilku neodradilo a naopak nás to nakoplo jít dále.

V dnešní době máme vlastní webové stránky, facebook, a hlavně běžeckou komunitu, kterou může kdejaký atletický oddíl závidět. Dávno už to není pouze o tréninku, ale rádi pohovoříme o běžném životě, vyrazíme na závody a užijeme si kdejakou zábavu.

Připojte se k bezva běžeckým tréninkům

Líbí se vám iniciativa „Rozběháme Plzeň“? A přece chodíte běhat sami, či hledáte motivaci kde začít? Změňte to a připojte se k naší komunitě. Vybíháme každou neděli od 18h, sraz na konečné č.4 Borský park a každou středu si můžete vyzkoušet zajímavý běžecký trénink od 18h, sraz na konečné č.1 Homolka. Nezáleží, zda-li běháte či se k tomu tepřive odvážíte, zda-li jste hobík, amatér či profík, hlavní je si dobře zaběhat a užít si zábavu s prima partou! Tak na co ještě čekáte?

Informace o trénincích, projektu najdete na www.rozbehamecesko.cz a na facebooku.