Ještě nedávno naprosto bílé místo na běžecké mapě, kterým Prostějov a okolí bezesporu byl, se zaplňuje čím dál větším počtem sportovních akcí zaměřených na běhání. Což je skvělý počinek a je vidět, že i tam tento celosvětový boom zapustil své kořeny a s extrémní silou se rozbujel do současné závodní podoby. A to je dobře. Moc dobře.

Právě na neděli 7. září je připravená další z těchto akcí. Tou je Prostějovské běžecké odpoledne na náměstí TGM, jehož součástí je Aktovkový štafetový běh kolem zdejšího náměstí pro rodiče a děti, kdy se místo štafetového kolíku předává aktovka a to tak, že děti běží jeden okruh v délce 400 metrů a jejich rodiče pak dva, tedy 800 metrů.

Po tomto atraktivním zahájení sportovního odpoledne pak přijde hlavní závod, kterým je Prostějovský městský běh na 10 km jako vrchol celého sportovního zápolení.

Všechno tohle pro vás připravili organizátoři z L. A. RUN pod záštitou Primátora Statutárního města Prostějova. Ovšem zároveň je to také společná akce i Maratónského klubu Prostějova a celé řady běžeckých nadšenců, jejichž nadšení podpořila též řada sponzorů.

Součástí celého odpoledne bude akce FIT MAMI i vystoupení hudební skupiny Dojem, což zcela jistě podtrhne slavnostní ráz tohoto zajímavě stráveného nedělního odpoledne v Prostějově.

Tak neváhejte a vyrazte se pobavit. Určitě to bude stát za to.

Bližší informace naleznete na: www.bezeckezavody.cz