V závodní smršti valící se (nejen) na Prahu hned s nástupem září může tahle nová akcička přinést pohodové nadechnutí. V duchu svého názvu. Běžecký happening Prahy 4 vypukne ve středu 10. září v 17 hodin ve Žlutých lázních v Podolí.

„Volně navazujeme na náš projekt Běžecké školy Prahy 4 a chceme přinést něco navíc, což v běžném provozu nestihneme,“ říká šéf pořadatelského týmu Martin Dvořák z agentury SportGroup.cz.

A tak sezval mnoho sportovních přátel, bavících se během. Olympijské vítěze i hobíky, trenéry, doktory a další odborníky, ale i muzikanty a herce. Ti všichni se nejdříve v tradičním čase (školy) 17.30 společně proběhnou a pak vystoupí se svými přednáškami a besedními kroužky. „Každý dostane vymezený čas na pódiu a pak čas na diskusi. Přesný program a jména osobností zveřejníme později,“ dodává Dvořák.

Epicentrum happeningu bude okolo tančírny, která poslouží v případě nepříznivého počasí jako přístřeší. V okolí vyrostou stánky sportovních firem, které představí novinky a nabídnou speciální slevy včetně bot. A celý rumraj vyvrcholí koncertem Davida Krause, který předtím samozřejmě taky poběží. Jako před časem na City Trailu na Petříně. „Žluté lázně zavírají v 10 večer, tak uvidíme, jak lidi vydrží, jaké bude počasí a jak je to bude bavit,“ chystá se Dvořák.

Vstup je zdarma. Běžecký happening čeká i na vás. Pokud ten den zrovna nedoběhnete dobrou náladu, tady ji chytíte určitě.