Hradec Králové – Osmý závod desetidílného seriálu Rock Machine Hradecký pohár vyhrál bezkonkurenčně Miloš Kratochvíl z Hvězdy SKP Pardubice, navíc časem 25:58 minuty na 7,5 kilometru dlouhé krosové trati překonal o 22 sekund traťový rekord Milana Janaty.

V hlavní mužské kategorii do 40 let bude boj o prvenství dramatický až do konce. Průběžně vede o bod Gonzalez de Castilla Jose Pablo před Filipem Lánem. Ve hře je však právě ještě Kratochvíl, který však už nedá dohromady sedm závodů, ale i jeho šest možných by mohlo stačit na prvenství. Zatím má jen čtyři, ale z toho tři prvenství a jedno druhé místo.

Absolutní počet bodů zapsala vítězka ženského běhu Denisa Kozáková z Hvězdy SKP Pardubice. Startovala po sedmé a vždy vyhrála. Tentokrát za 30:05. Druhá byla premiantka v soutěži Adriána Janíčková ze Slovenska – 34:43, která po souboji porazila minulou vítězku a již jistou druhou ženu poháru, stále se lepšící, Evu Vejběrovou z Cyklo Pokr Hradec Králové 35:01. Třetí místo má také jisté domácí pravidelná účastnice Petra Schwaningerová.

Eva je na tom momentálně stejně jako její manžel Jan Vejběra rovněž z Cyklo Pokr HK ve veteránech, ale toho čeká ještě litý boj s Ladislavem Raime, který ho v osmém závodě porazil. Jistým vítězem veteránu je náchodský Jiří Doucha – bilance sedm startů a šest prvenství a jedno druhé místo. Tentokrát vyhrál za 28:41 před Raimem a Vejběrou.

Také ve veteránkách to bude drama až do závěru. Sice má nejlépe nakročeno Věra Kokrdová, ale v závěrečných dvou závodech ji může sesadit z hrušky Eliška Vodvárková. Ta byla tentokrát druhá za 41:37, Korkdová třetí, vyhrála domácí Zdeňka Jonášová za 40:57.