Tuto sobotu se v Karlovicích (u Zlína) konal první ročník Písmenkového běhu. Zvlněná, obrátková trať byla vedena v místním lese na zcela novém asfaltovém povrchu. Pro vítěze a vítězku čekal v cíli dárkový koš věnovaný starostou obce.

Na hlavní trati o délce 10 km vyhrál s časem 37:46 Josef Hubáček (TEAZ Otrokovice), který se hned na druhém kilometru odpojil od celkově druhého Ivo Haničince (BS Slopné). Pro třetí příčku si doběhl Martin Kadlčák (KESBUK). V kategorii žen si vybojovala první místo Jana Žaludková (Seco Tools) časem 39:01. Na druhém místě se umístila Zuzana Kadlčáková (KESBUK) a třetí skončila Martina Doleschalová (Moraviaman Otrokovice).

„Dnes nám přálo počasí, kdy jen na startu byla mírná přeháňka, a tak běžci absolvovali závod při ideálních teplotách. Z toho také pramení kvalitní časy vítězů. Na startu se sešli tři desítky běžeckých nadšenců, což potěšilo celý tým pořadatelů,“ uvedl za organizátory Oldřich Jasenský.

Závod si také pochvaloval druhý v poředí Ivo Haničinec, ten v cíli poznamenal: „Lehký déšť při závodě byl příjemným osvěžením. Od startu jsem si kontroloval druhou pozici, se kterou jsem nadmíru spokojen. Členitá trať s dvěma výběhy, skrytá v lese se mi velmi líbila. Dvě občerstvovací stanice byli ideální a pořadatelé odvedli skvělou práci. Takový závod na Zlínsku na začátku prázdnin chyběl.“

Celý tým Talíře písmenkové polévky připravil obrátkovou trať na dvě kola, s občerstvovací stanicí a další v cíli. Závodníci absolvovali celkem dvě táhlá stoupání. Do závodu celé startovní pole poslal svým výstřelem místní myslivec.

V jednotlivých kategoriích byli nejrychlejší:

Muži do 39 let: Martin Kadlčák (KESBUK) 39:47

Muži do 49 let: Josef Hubáček (TEAZ Otrokovice) 37:46

Muži do 59let: Miloš Malovaný (Slečinky Napajedla) 44:17

Muži nad 60 let: Bohumil Holeš (JISVA Zlín) 41:21

Ženy do 29 let: Zuzana Kadlčáková (KESBUK) 43:54

Ženy do 39 let: Jana Žaludková (Seco Tools) 39:01

Ženy nad 40 let: Marie Unzeitlichová (Furt pryč) 1:03:43

Ve vloženém závodě na 5,1 km byli nejrychlejší Martin Macek a Martina Huráňová.

Každý z umístěných na stupních vítězů si odnesl nejen ručně vyrobenou medaili z dílny Petra Staňka, ale také pravou Písmenkovou polévku.

Pořadatelé všem běžcům děkují za účast a již nyní zvou na druhý ročník, který by měl být i se závody pro děti!

Oldřich Jasenský

Výsledky celkové

Výsledky – kategorie