Hradec Králové – Hradecký pohár – Rock Machine Hradecký pohár se asi nejen pro mě stává synonymem pro špatné počasí. Před čtvrtým závodem opět hustý déšť. Takže účast 34 vytrvalců je nutné označit za úspěch. Dalo by se říci se startem přestalo pršet a pak dokonce přišlo slunečné počasí. Ale běžci přesto připomínali motokrosaře. Navíc v po úvodním výběhu byly na část trati čerstvě navezeny kamínky, takže se to v nich pěkně bořilo.

Ve stylu start cíl, navíc v novém nejlepším traťovém čase na zhruba 7,5 kilometru za 26:41 minuty, vyhrál závodník Hvězdy SKP Pardubice Miloš Kratochvíl. V úvodním stoupáním to s ním zkusil Tomáš Lášek, který se však během prvního kola propadl na třetí místo – 29:16.

Druhý proběhl cílem vítěz dvou předchozích pohárových běhů Tomáš Cink z Iscarexu Česká Třebová za 27:27.

„Neběžel jsem úplně na krev, hlídal jsem si pozici. V sobotu mě totiž čeká třicítka v rámci Valašského hrbu,“ řekl v cíli Kratochvíl.

Soutěž žen vyhrála tradičně domácí závodnice Hvězdy SKP Pardubice Denisa Kozáková – 31:18. Velký souboj o druhé místo byl mezi Šárkou Sýkorovou, ta startovala podruhé a rovněž v prvním startu byla stříbrná, a Evou Vejběrovou z Cyklo Pokr Hradec Králové. Sýkorová cukla právě v kamínkovém seběhu v druhém kole – 35:59. „Hraju často plážový volejbal, takže mi zrovna tento povrch vyhovoval,“ konstatovala po závodě.

Soutěž veteránů, mužů nad 40 let, měla tradičního vítěze v náchodském „běžeckém letci“ Jiřím Douchovi – 29:54. Jeho závodní program je neskutečný. V sobotu kros Rudoltice a OB sprint v České Třebové. V neděli půlmaraton. V úterý Hradecký pohár a ve středu ho čeká třicítka ve Škrovádu. Veteránky vyhrála potřetí za sebou Věra Kokrdová v čase 43:43.