V sobotu 17. května měli běžci Královéhradeckého kraje možnost výběru. Hradubický běh na 10,1 km startoval ve stejný okamžik z Pardubic i z Hradce Králové a cíl obou závodů byl společný v Čeperce. O běh z obou směrů byl velký zájem a start musel být asi o 15 minut odložen.

Časová současnost startovních výstřelů byla zajištěna přes mobilní telefon. Při čekání na pardubickém startu jednoho z běžců napadlo a vykřiknout očekávané slovo start a ti nejnedočkavější závodníci skutečně vyrazili! Hned se ale vrátili zpět na startovní čáru, vzniklé situaci jsme se zasmáli a za okamžik odstartovali skutečně.

Z Hradce Králové je údajně trať jednodušší – celá po asfaltu a s menším převýšením, pouze cíl je zrádně ukryt za zatáčkou. Ženy z této strany byly rychlejší a ženská vítězka Marcela Rambová z týmu GoMango zvládla trať za 00:43:16. Naopak trochu krosovější trať z Pardubic vyhovovala Milošovi Kratochvílovi. S časem 00:33:42 byl celkově nejrychlejším. „Běžel jsem za Pardubice, protože jsou mi bližší než Hradec a také závodím za oddíl Hvězda SKP Pardubice,“ řekl vítěz.

V cíli se setkali a společně občerstvili běžci obou měst. Ve vyhlašování pardubických žen vznikly trochu zmatky. Chladné a na déšť naštěstí jen vypadající počasí neodradilo některé vytrvalce od výklusu zpět do míst startu. Jiní volili dopravu vlakem z blízké železniční stanice nebo měli zajištěn odvoz automobilem.

Výsledky

Web pořadatele