Peřimov – Martin Berka vyhrál 32. ročník silničního běhu na deset kilometrů v Peřimově u Jilemnice. Šestinásobný vítěz závodu Jiří Čivrný doběhl na třetí místě.

Po startu se na čele téměř sedmdesátičlenného pole utvořila čtyřčlenná vedoucí skupinka, ve které byl Jiří Čivrný, Milan Janata a bratři Martin a Radim Berkovi. O tempo se do 3,5 km starala dvojice Martin Berka s Jiřím Čivrným. Poté začal zaostávat Radim Berka (v cíli za 33:15 minuty). Dění ve skupině se rozhýbalo v polovině závodu , kde tempo vzali do svých rukou Milana Janata a Martin Berka. Zde s nimi ztratil kontakt Čivrný (32:30).

Po šestém kilometru ještě zrychlil Martin Berka a unikl Janatovi. K závěru závodu Janata dodal: „Návrat směrem k cíli je rychlý, ale zrádný několika vlnami, a tak jsem ještě neházel flintu do žita. Po několika stech metrech, kdy se rozestup vůbec nezměnil jsem ještě živil naději, ale nedařilo se mi umazávat z náskoku téměř nic. Asi 2 km před cílem je přeci jen trochu vlnka a tam to vypadalo, že mi Martin ještě dá šanci, ale v závěru zabojoval a vítězství celkem bezpečně uhájil o 4 sekundy ve výborném čase 31:56.“

Ženy běží v Peřimově šest kilometrů a v tomto závodě vyhrála bezkonkurenčně Martina Uvizlová za 23:03 před Blankou Paulů – 25:03.

Fotogalerie