Hradec Králové – Smůlu na počasí mají pořadatelé Rock Machine Hradeckého poháru. Prví závod – kosa a déšť, druhý závod – opět chladno a včera při třetím klání dokonce hustý déšť. Úvodní stoupání se částečně změnilo v koryto potoka.

Toto se samozřejmě odrazilo na účasti, která nepřesáhla třicet běžců, kteří byli po absolvování nepatrně upravené trati, první seběh byl zkrácen kvůli lesním pracem, řádně nahození od bláta.

Celkovým vítězem se stal stejně jako v druhém závodě Tomáš Cink z Iscarexu Česká Třebová. Zhruba 7,5 kilometru dal za 25:02. V úvodním půlkilometrovém výběhu to sním zkusil neúnavný veterán Jan Vejběra z Cyklo Pokr HK. Ale Cink mu záhy cuknul a běžel si sólo závod.

Vejběra spolu se svým hlavním soupeřem z kategorie „létajícím“ Náchoďákem Jiřím Douchou (v neděli maraton v Praze, v úterý Hradec, ve středu se chystá na kilometrový běh do České Třebové) běželi spolu do druhého kole. V následném kilometrové pasáži nahoru – dolu získal Doucha náskok, který kontroloval až do cíle – 26:31. Třetí Vejběra na něj ztrácel šest sekund.

Soutěž žen vyhrála potřetí domácí závodnice Hvězdy Pardubice Denisa Kozáková – 28:43 – celkově šestá. Druhá proběhla cílem Eva Vejběrová z Cyklo Pokr HK za 32:34. Poprvé na bedně v absolutním pořadí byla i Petra Schwaningerová z Rockmachine Cyklomax za 34:57.

Ženy nad 40 let vyhrála Věra Kokrdová za 38:42