Vrchlabí – Absolutním vítězem 19. ročníku Vrchlabského krosu se stal hlavní favorit Ondřej Fejfar.

Na startu závodu zařazeného do Velké ceny východních Čech v bězích se sešlo tradičních padesát startujících. Čekala je stejná trať jako vloni, jenom bylo změněno pořadí okruhů. Nejdříve se šly dva velké členité okruhy po třech a půl kilometrech a nakonec jeden kilometrový okolo místního zámku (tím se vloni začínalo), který byl zároveň centrem závodu.

Na velkém okruhu čekaly na startující dva výživné výběhy a rovněž dva seběhy. První byl travnatý a v jeho závěru se překonával jakýsi drop podobný tomu v úvodu Velké pardubické. Těžké bylo na něj vyběhnout, ale dále bylo náročné se bezpečně po mokré trávě z něj dostat, pár vytrvalců si zde ustalo, ale snad bez zranění. Druhý seběh byl zakončen tradičním bahnitým úsekem. Cestičky v zámeckém parku jsou asfaltové, takže povrchově byl závod všehochuť.

Fejfar zdolal osmikilometrovou trať v čase 28:13 minuty. Druhý byl loňský vítěz Jiří Čivrný za 28:32 a třetí Jiří Vavruška za 29:05. Mimo absolutní pořadí byl tentokrát vedoucí muž Velké ceny Marek Kincl, který vyhrál kategorii čtyřicátníků.

Nejlepším padesátníkem byl Vladimír Vacarda. Šedesátníkem vítěz prvního ročníku Vrchlabského krou Jiří Čivrný starší, sedmdesátníkem Josef Metelka. Osmdesátníci se tentokrát postavili na start dokonce dva. Vyhrál František Böhm z Liberce v čase hodinka a něco, druhý byl rovněž sedmaosmdesátiletý Jiří Soukup z Hradec Králové za 77 minut.

Soutěž žen ovládly Dagmary. Vyhrála vloni druhá Kynčlová za 34:14 (nejlepší čtyřicátnice), před Rychnovskou (1. místo 30 – 39 let) – 34:51 a Tůmovou 36:35. Obhájkyně prvenství domácí Blanka Paulů závod nedokončila.