Ve středu 7. května se sešlo celkem 20 startujících a několik pořadatelů před loděnicí AROSA v Pardubicích. V 18:00 byly odstartovány zároveň 2 běhy. Hlavní závod na 11 km se rozhodlo absolvovat 13 mužů a 2 ženy.

Trať vedla krátce po asfaltu cyklostezky, následně mezi zahrádkami, trochu křovím, kousek přes vesnici a po silnici. Po zdolání Kunětické hory se běžci vraceli stejnou cestou zpět. Kratší trasu 4,7 km, která až na Kuňku nevedla, absolvovali 4 muži a 2 ženy.

Neznalost trasy tentokrát byla pro rychlejší nebo naopak pomalejší závodníky značnou nevýhodou – dalo se zabloudit hned na několika místech. Mezi muži byl nejrychlejší Miloš Kratochvíl (Hvězda SKP Pardubice), který si závod nechtěně trochu prodloužil, ale dokončil v čase nového traťového rekordu 41:38.

„Příjemně jsem se proběhl, trať byla místy opravdu zajímavá,“ dodal s úsměvem. Na druhém místě dokončil triatlonista z SK OMT Pardubice Pavel Kašpárek (47:28). „Dnes jsem běžel opravdu pomalu, ladím na nedělní MČR v dlouhém duatlonu Krušnomana. Potřeboval jsem jen trochu protáhnout nohy.“

Vedení v chudé konkurenci žen se hned od startu ujala Petra Škodová za LOKO Pardubice. „Já nejsem žádná běžkyně. Vůbec nevím, jak rychle poběžím, ale potřebuji stihnout kulturní akci večer na Perštýnském náměstí,“ pronesla v dobré náladě před startem. Čas 50:53 jí stačil na vítězství mezi ženami a celkově 8. místo. Druhá žena sice proběhla cílem dřív, ale ryze z důvodů nepozornosti a horšího orientačního smyslu.

Mraky, které hrozivě pouze vypadaly, zajistily téměř úplnou vylidněnost cyklostezky. Podmínky tedy vznikly ideální a atmosféra příjemná. Před startem i po doběhu byl pro všechny přítomné otevřen bufet. Krásné prostředí jistě přiláká více účastníků na 138. Kondiční běh na Kuňku, který se koná tradičně první středu v měsíci 4. června 2014 v 18:00.

Výsledky